Obrazovni projekti u Zambiji

Datum događaja: četvrtak, 3 veljače, 2022 – 19:30 do 21:00
Adresa: Kršnjavoga 1, Zagreb, Hrvatska
On line: Zoom

Rotary klub Zagreb Gradec poziva vas na predavanje dr. don Marina Ninčevića pod naslovom “Obrazovni projekti u Zambiji”.

Dr. don Marino Ninčević posljednjih sedam godina redovito po nekoliko mjeseci odlazi u Zambiju. 2019. godine osnovao je i humanitarnu zakladu „Srce za Zambiju“ (www.heartforzambia.com/hr/). Svrha Zaklade je realizacija i potpora obrazovnih projekata u zapadnoj provinciji Zambije, najnerazvijenijem i najsiromašnijem dijelu ove zemlje. Dva su velika obrazovna projekta koja je pokrenuo: osnivanje studentskog doma u Livingstonu i izgradnja đačkog doma za srednjoškolce u misiji Nawinda. Želi siromašnoj djeci iz dalekih i siromašnih sela omogućiti školovanje. Ova djeca bez pomoći ne bi mogla pohađati srednju školu. Kineska poslovica kaže: „Dajte čovjeku ribu i nahranili ste ga za jedan dan. Naučite čovjeka loviti ribu i nahranili ste ga za cijeli život.“

Životopis predavača nalazi se na ovoj poveznici: https://www.hrstud.unizg.hr/djelatnik/marjan.nincevic

Može se samo još dodati da se radi o svećeniku Zadarske nadbiskupije, koji je uz župničke službe u Zadarskoj nadbiskupiji obnašao i službu odgojitelja i ravnatelja Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Dr. Ninčević je i aktivni član RC Zagreb Gradec.

Predavanje će se održati preko platforme Zoom, u terminu klupskog sastanka RC Zagreb Gradec, u četvrtak 3. veljače 2022. godine s početkom u 19.30 sati.

Pristupni podaci:

https://us02web.zoom.us/j/89812272973?pwd=WmpFMFpnNVNDSlgvMTRpYTdaVUQvUT09


Meeting ID: 898 1227 2973
Passcode: 114618

One thought on “Obrazovni projekti u Zambiji

Leave a Reply

Your email address will not be published.